Skiliften & Pistes

SKIGEBIED DICHT
Laatste sneeuwval:
2 maanden geleden

Pistes
Makkelijk (blauw): 0.00 KM (0)
Gemiddeld (rood): 0.00 KM (0)
Moeilijk (zwart): 0.00 KM (0)
Off-piste:
0.00 KM
Totaal:
0 KM

Hoogte dalstation:
0 m
Hoogste bergtop:
0 m

Liften
Sleepliften:
0
Stoeltjesliften:
0
Cabine:
0
Cabine(groot):
0
Totaal:
0

Start skiseizoen:
30-11--0001
Einde skiseizoen:
30-11--0001
Liften open:
00:00
Liften dicht:
00:00

Over het skigebied

Zillertal Arena - Gerlos

Zillertal Arena - Gerlos

Oostenrijk Oostenrijk

Zillertal Arena is het grootste skigebied in het Zillertal en zeer populair bij Nederlanders. Een populaire bestemming is bijvoorbeeld Gerlos. Hier vind je een perfecte combinatie van een goed verzorgd dorp en een daverende apres-ski. Het langgerekte gebied bevindt zich op een bergrug van ongeveer 20km lang. Het deel in Zell am Ziller ligt daadwerkelijk in het Zillertal, de rest ligt in een zijdal. Er zijn verschillende manieren om het skigebied in te komen:

  • Via de liften in Zell am Ziller Zell am Ziller ligt laag in het dal op amper 600 meter en brengt je via de westkant de bergen in. In dit deel van het gebied zijn vooral rode pistes en dus wat meer geschikt voor de wat gevorderde wintersporter. Sinds 2015 heeft Zell am Ziller een eigen dalafdaling.

  • Via de liften in Gerlos Gerlos ligt hoog op 1300 meter en daarom zeer sneeuwzeker in de winter. Voordat je in het dorp bent moet je wel de Gerlospass over en dat kan een flinke uitdaging zijn in de winter met veel sneeuw.

Doordat het een erg langgerekt gebied is is het maken van tochten of een rondje in het skigebied een flinke onderneming en moet je er ook wat tijd voor uittrekken. Vroeger was vooral de verbinding tussen Gerlos & Königsleiten een druk punt maar dat is inmiddels verbeterd door nieuwe moderne liften.

  • Via de liften in Königsleiten Königsleiten is een echt chaletdorp en is het hoogste dorp in het Zillertal Arena. Hier ligt wat meer uitdaging doormiddel van rode en zwarte pistes. De Königsleitenspitze is de berg waar het meeste off-piste werk wordt gedaan. Helemaal aan het einde van het gebied ligt de Gerlosplatte en dit is een perfecte plek voor beginners & families doormiddel van prachtige glooiende blauwe pistes.

Rodelen is ook op veel plekken mogelijk in het Zillertal Arena. Vrijwel ieder dorp heeft een eigen rodelbaan en vooral Zell am Ziller heeft een bekende: de moderne Arena Coaster. Ook geopend in de zomer. Het kleine dorpje Hainzenberg heeft ook een rodelbaan (bij de Gerlossteinlift): een zeven kilometer verlichte afdaling.

Webcams

Hotel Platzer - Gerlos, Zillertal Arena - Gerlos
Isskogel, Zillertal Arena - Gerlos
Königsleitenspitze, Zillertal Arena - Gerlos
Speicherteich Königsleiten, Zillertal Arena - Gerlos

Weet jij meer webcams in dit gebied?

Verstuur een suggestie

Het huidige weer

Bewolking

30 °C

Laatste sneeuwval
2 maanden geleden
Luchtvochtigheid
48 %
Bewolking
87 %
Windsnelheid
7 km/h
Windrichting
N
Zonsopkomst
05:16:01
Zonsondergang
21:11:37

Weerbericht van: Zaterdag 16:13


Pistekaarten

Er zijn 4 pistekaarten beschikbaar in Zillertal Arena - Gerlos. De nieuwste kaart is van het seizoen 2019-2020.

Pistekaart Zillertal Arena - Gerlos 2019-2020
Pistekaart Zillertal Arena - Gerlos 2016-2017
Pistekaart Zillertal Arena - Gerlos 2012-2013
Pistekaart Zillertal Arena - Gerlos 2010-2011

Reviews