Nieuws uit de Alpen Nieuws uit de Alpen

Nieuws uit de Alpen

Nieuws, blogs & info over skiliften
De eerste sneeuw van het seizoen 2021-2022 valt momenteel in de Alpen! Een overzicht met alle pistes die al mooi wit worden.
Het sneeuwt in Winterberg! Maar jammer genoeg door de vele Corona maatregelen is het skigebied niet open en mag er ook niet op de piste geskied worden. Ondanks dit tot nu toe nog vervelende ski jaar, een overzicht voor de sneeuwliefhebbers.
De kerstvakantie in de Alpen ziet er dit jaar heel anders uit door de vele lockdowns. Vrijwel geen buitenlandse toeristen op de pistes door de vele maatregelen.
De Fernpas is een van de belangrijkste (en drukste) wegen in Oostenrijk en was sinds zaterdag afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de extreme sneeuwval van de afgelopen week was de weg niet meer vrij te houden voor het verkeer en was de weg op verschillende plekken gesloten, zoals bij de tunnel in Lermoos.
Het was deze week al voorspeld: extreme sneeuwval vooral in Oostenrijk. Sinds gisteren is het hard gaan sneeuwen en op sommige plekken kan wel meer als een meter gaan vallen. Samen met een reisdag (zaterdag) kan dit extreme drukte en wegafsluitingen veroorzaken. In dit live blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!
De eerste skigebieden zijn alweer open en dat betekent dat voor veel mensen dat de skivakantie bijna gaat beginnen! De kerstvakantie is voor veel mensen de eerste (en dan gelijk vaak de enige) wintersport vakantie en het is dan traditioneel lekker druk. De afgelopen jaren is het erg vaak spannend geweest of er wel genoeg sneeuw gevallen is en soms was dat helaas ook niet het geval. Maar inmiddels ligt er ook veel plaatsen al een flinke laag sneeuw!
Het is inmiddels alweer bijna December en dat betekent dat het nieuwe skiseizoen voor de meeste skigebieden voor de deur staat. Een grote sneeuwdump is er nog niet geweest maar de eerste sneeuw is al wel gevallen! Vooral de Zuid-Alpen hebben het getroffen met erg veel sneeuw. De Noord-Alpen moeten nog even wachten tot de grote dump. De komende dagen worden echte Südstau dagen met vooral veel sneeuw voor de zuidelijke Franse Alpen.